Wat is circulaire werkkleding?

Circulaire werkkleding is de nieuwe standaard, maar wat wordt er bedoelt met circulaire werkkleding? Circulaire werkkleding wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Dit houdt in dat oude werkkleding teruggestuurd wordt naar de producent, zodat hier nieuwe werkkleding van gemaakt kan worden.

De textielindustrie

De textielindustrie is de op 1 na vervuilendste industrie ter wereld. Voor de productie van 1 katoenen T-shirt is al ongeveer 4000 liter water nodig.
Nederland heeft jaarlijks zo’n 200 miljoen kilo textielafval per jaar en wereldwijd wordt er nog maar 3% van het textielafval gerecycled. Daarom willen wij hier, met onze producent en onze klanten, verandering in brengen!

Welke materialen worden er gebruikt?

Onze producent van circulaire werkkleding gebruikt hiervoor twee verschillende soorten garen.

  1. Garen bestaande uit 50% gerecycled katoen en 50% gerecycled polyester. Deze garen worden gebruikt voor de productie van T-shirts, poloshirts, sweaters, vesten, hemden en werkbroeken.
  2. Garen van 100% polyester. Deze garen worden gebruikt voor de productie van jacks en softshells.

Circulaire werkkleding

Circulaire werkkleding is erg belangrijk voor Kalkman, omdat we hier als bedrijf iets kunnen doen tegen de verspilling van materiaal en niet-duurzame productie. Ook wordt deze werkkleding sociaal-duurzaam geproduceerd, dus leveren we een bijdrage aan een goede verbetering in de kledingindustrie.

Ook kunt u bij Kalkman uw werkkleding retour sturen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat dit teruggaat naar de producent. Hiermee gaan we met elkaar de verspilling van materialen tegen. Doet u mee?

Kijk voor meer informatie hierover op onderstaande pagina!