Wassen en chemisch reinigen van uw werkkleding (Clean@Work)
Om u in volledige service te kunnen voorzien, startte Kalkman Handelsonderneming Clean@Work op. Zo bieden wij u buiten de levering van werkkleding ook een reinigingsservice aan die zich volledig focust op de juiste manier van het reinigen van werkkleding.

Bij het reinigen van werkkleding komt meer kijken dan op het eerste moment wordt gedacht. Naast het reinigen van de werkkleding is normeringbehoud, logistiek en de minimale slijtage aan de werkkleding net zo belangrijk. Denk hierbij aan de verplichte normering waar werkkleding aan moet voldoen. Wordt vlamvertragende kleding onjuist gewassen, dan neemt de vlamvetragende functie af en is het niet meer in staat de werknemer juist te beschermen. Omdat het kledingstuk dan niet meer aan de vereiste normering voldoet, zal de aansprakelijkheid van mogelijk schade volledig worden toegekend aan de werkgever.

Binnen Clean@work wordt gewerkt met gestandaardiseerde processen om de kwaliteit te garanderen. Middels het barcode software pakket wat wordt gebruikt, is uw werkkleding altijd te volgen en wordt bijgehouden hoe vaak een kledingstuk is gewassen. Ieder kledingstuk krijgt een barcode met alle benodigde informatie zoals drager, kastnummer en normeringen. U kunt inloggen om te kijken waar de werkkleding is en hoe vaak het gewassen wordt. Gezien de toenemende strengere normeringeisen is het steeds belangrijker deze werkkleding goed en juist te behandelen.

Zo wordt uw werkkleding optimaal gereinigd en weet u dat uw kleding in goede staat blijft!