Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn producten die bedoeld zijn om mensen in risicovolle werkomstandigheden goed te kunnen beschermen. Persoonlijke beschermingsmiddelen hebben als doel om de veiligheid en gezondheid van de mens in deze omstandigheden te waarborgen.

Dit vinden wij belangrijk als het gaat om (de levering van) persoonlijke beschermingsmiddelen:
- De juiste bescherming om risico's op persoonlijk letsel te minimaliseren onder alle werkomstandigheden.
- Duidelijk advies met betrekking tot gebruik, toepassing en onderhoudt van persoonlijke beschermingsmiddelen.
- Verzekerde kwaliteit producten met CE-keurmerk.
- Het verstrekken van PBM pakketten die afgestemd zijn op de werkzaamheden van de medewerker.
- Het verzorgen van de jaarlijkse PBM keuringen.

Om u zo goed mogelijk van persoonlijke beschermingsmiddelen te voorzien, bieden we u het volgende, brede assortiment:

Voetbescherming

Werkschoenen moeten zowel de juiste veiligheid als comfort bieden. Daarom bieden wij u een breed assortiment werkschoenen aan. Zo kunnen we voor alle werkzaamheden de juiste werkschoenen aanbieden en optimaliseren we de veiligheid voor u en uw werknemers.   

Om het comfort te optimaliseren bieden we buiten de werkschoenen ook persoonlijke inlegzolen aan. Deze meten we voor iedere werknemer aan, zodat het volledig op maat is. Zo is de schoen voor iedereen veilig en comfortabel en worden klachten aan de voeten, enkels en rug voorkomen. 

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming is op de werkplaats niet weg te denken. Hoofdbescherming gaat verder dan alleen een helm tegen vallende objecten. Het hoofd moet ook beschermd worden tegen kou, hitte, stoten en meer.

Omdat bij verschillende werkzaamheden de gevaren verschillen, bieden wij u verschillende soorten hoofdbescherming aan.

Gehoorbescherming

Tijdens het werk is vaak sprake van harde omgevingsgeluiden en dan is de juiste bescherming voor het gehoor benodigd. Gehoorschade is onomkeerbaar, dus dan is het voorkomen van schade van groot belang voor uw werknemers.

Om de juiste gehoorbescherming te bieden, hebben wij de beste merken in ons assortiment. Zo vindt u bij ons de juiste bescherming voor het gehoor. Naast de standaard gehoorbescherming verzorgen wij ook het aanmeten van otoplastieken.

Oog- en gelaatsbescherming

De ogen en het gezicht zijn kwetsbaar, zeker bij werkzaamheden waar sprake is van o.a. wegspringende metaaldeeltjes, vonken en hoge temperaturen . Om het gezicht en ogen goed te beschermen is professionele bescherming nodig. Daarom bieden wij u een ruim assortiment oog- en gelaatsbescherming aan, zodat uw werknemers in iedere omgeving of omstandigheid veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten.

Daarnaast bieden we een volledig assortiment lashelmen en laskappen die de optimale bescherming en gebruikersgemak bieden bij de uit te voeren werkzaamheden.

Handbescherming

Tijdens werkzaamheden zijn het vaak de handen die het meeste te verduren krijgen. Een optimale bescherming van de handen, polsen en armen is dan ook absoluut noodzakelijk.

De huid vormt een eerste bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals kou, warmte, uitdroging, regen, zonlicht en beperkte chemische en mechanische risico’s. In werkomstandigheden is deze natuurlijke bescherming van de huid niet voldoende. Dan is het belangrijk om een handschoen te kiezen die de handen zo goed mogelijk beschermt, maar die ook het nodige comfort biedt.

Daarom bieden wij een breed assortiment handbescherming, die u in elke situatie de juiste bescherming biedt. Zo kunnen alle werkzaamheden uitgevoerd worden en wordt het risico van schade aan de handen geminimaliseerd.

Ademhalingsbescherming

Tijdens werkzaamheden kunt u te maken krijgen met o.a. gassen, dampen en stofdeeltjes die een negatieve invloed kunnen hebben op uw luchtwegen. Om dit te voorkomen is de juiste ademhalingsbescherming nodig. Daarom bieden wij u een ruime keuze ademhalingsbeschermingsmiddelen aan, wat u in alle werkomstandigheden beschermt tegen schadelijke gassen, dampen en stofdeeltjes.

Valbeveiliging

Bij werken op hoogte is het van belang om voorafgaand goed voorbereid te zijn en goed te denken aan de veiligheid. Een aantal producten die u hier van verzekeren zijn dan onmisbaar.

Op een werkplek waar het gevaar bestaat van hoogte te vallen, moeten maatregelen worden genomen. Vanaf een hoogte van 2,5e meter of hoger is valbeveiliging in Nederland verplicht, maar ook onder de 2,5e meter kunnen risicoverhogende omstandigheden tot valgevaar plaatsvinden.

Om dit tegen te gaan bieden wij u de nieuwste technieken, zodat u veilig op hoogte te werk kan gaan.

We bieden u een ruim assortiment aan: harnassen, valbeveiliging sets, valstopapparaten, vallijnen en bijbehorende accessoires. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers, zodat we u een passend advies kunnen geven!